Umre'ye gidecekler acele etsin

Umre

İl Müftüsü Bekir Gerek, Umre'ye gitmek isteyen vatandaşların Müftülüklere başvuru yapması gerektiğini söyledi. Öğretmen ve veliler için 24-28 Ocak ile 03-07 Şubat tarihleri arasında 10 günlük indirimli Umre kayıtı yapılacağını bildirdi. İl Müftüsü Bekir G

UMRE KAYITLARI YAPILIYOR

İl Müftüsü Bekir Gerek 2013 Umre kayıtlarının başladığını ve kutsal topraklara gidecek vatandaşların acele etmesi gerektiğini söyledi.

Gerek yaptığı açıklamada, “Umre yapmak üzere Kutsal yolculuğa niyet eden vatandaşlarımız, birlikte gitmek istedikleri yakınlarıyla İlimiz Müftülüğüne veya ilçe müftülükleri ile cami görevlilerine başvurarak gerekli bilgileri alabilecekleri gibi; internet üzerinden http://hac.diyanet.gov.tr adresinden detaylı bilgi edinebileceklerdir. Arzu ettikleri turlarda umreye gidebilmek için kayıt ve pasaport işlemlerini zamanında ve erkenden yaptırmaları önem arz etmektedir. İsteyen vatandaşlarımız tercih edecekleri umre turunun koduyla bankalardaki umre hesaplarına paralarını yatırarak kendi kayıtlarını kendileri internet üzerinden yapabileceklerdir. Öğretmen, Öğrenci ve Velilerimiz için 24-28 Ocak 03-07 Şubat 2013 tarihleri arasında 10 günlük indirimli umre turu düzenlenmiştir”

 

UMRE TURLARI DÜZENLENECEK

“Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan meslek grupları için de, tarih ve süresi tercihlerine göre belirlenecek umre turlarının düzenlenmesi de mümkündür. Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımızı ayrıntılı bilgi almak üzere Müftülüğümüze bekliyor; Umrelerinin şimdiden kabulünü yüce Allah’tan niyaz ediyorum.Umre; müekked sünnet olarak Kabe ve kutsal toprakların ziyareti ile yapılan bir ibadettir. Maddi ve manevi hayatını gözden geçirmek açısından, imkanı olanlar için umre ziyareti önemli bir fırsattır. Peygamber efendimiz, “ iki umrenin aralarında işlenen günahların kefareti, ramazan ayında yapılan umrenin ise fazilet yönünden nafile bir hacca bedel olduğunu” belirtmiştir. Pek çok Müslüman hacca gitmeyi arzu ettiği halde, hac müracaatlarının çok fazla olması sebebi ile kota uygulandığından bu imkanı hemen bulamamaktadır”

 

MÜSLÜMANLARIN AŞKI

“Hacca giden Müslümanların ise ikinci defa gitme şansları bulunmamaktadır. Kabe’ye ve Allah Resulüne aşk ve özlemi olan Müslümanlar, umre ziyaretleri ile bu hasretlerini gidermektedirler. Bu nedenle her yıl umreye olan talep artmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı; Umre ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımıza yurt içinde ve yurt dışında kapsamlı bir hizmet vermekte, Allah’ın misafirleri ve davetlileri olarak kabul edilen umrecilerimize, Kur’an ve Sünnet ışığında, bid’at ve hurafelerden uzak, doğru bilgi ekseninde yardımcı olmaktadır. Bu itibarla Başkanlığımız, bu yolculukta yapılması gereken her şeyi, bir “emanet ve sorumluluk” anlayışı içinde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu maksatla, vatandaşlarımıza hizmet etmek üzere; tecrübeli, vaaz ve irşat konularında başarılı hocalarımız görevlendirilmektedir” 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ